Munasolupunktio ja alkion siirto

Tämä viikko on ollut tosi hektinen lapsettomuushoitojen suhteen. Verikokeiden tulokset saimme labrasta vasta tiistai-iltana, koska tuloksia käsitellyt kone oli mennyt Helsingissä rikki. Punktio oli varattu keskiviikkoaamuun, joten voitte kuvitella, miten kireänä hermoni olivat, kun sain tiistaina tietää, ettei tuloksia ehkä ehditäkään saada ajoissa!  Tiistai menikin minun osaltani siinä, kun selvittelin eri ihmisten kanssa tulosten viivästymistä ja yritin selittää, että ne on nyt yksinkertaisesti saatava. Ja saatiinhan ne lopulta! Keskiviikkona käytiin punktiossa, eli puolisoltani poimittiin munasoluja hedelmöittämistä varten. Torstaina saimme tiedon, että kaikki 10 kerättyä munasolua olivat hedelmöittyneet 🙂 Perjantaina menimme alkion siirtoon, jossa kerrottiin, että 10 hedelmöittyneestä munasolusta seitsemän oli alkanut jakaantua. Yksi alkioista siirettiin puolisoni kohtuun ja kuusi muuta pakastettiin. Parin viikon päästä tehdään raskaustesti. Näin lähellä raskaaksi tulemista emme ole vielä koskaan olleet!

Punktion jälkeen tulleet kivut olivat pahempia kuin olimme kuvitelleet. Puolisollani ei ollut vatsakipua tai väsymyksen lisäksi paljon muitakaan oireita hormonilääkityksen aikana ennen punktiota, joten olimme ajatelleet, että punktiokin sujuu melko kivuttomasti. Itse toimenpide oli kivulias, mutta fentalyyni ja kipulääkkeet turruttivat onneksi sen verran, että kivusta selvittiin. Olin itse toimenpiteessä mukana ja tuntui kurjalta, kun toista itketti, mutta en voinut oikein mitään muuta tehdä kuin vain olla läsnä ja pitää kädestä kiinni 😦 Hyvää harjoitusta minulle synnytystä varten!

Toimenpide kesti kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen siirryimme lepohuoneeseen. Ensimmäisen tunnin ajan puolisoni torkkui välillä ja puheli minulle sammaltaen (fentalyynin vaikutuksen alaisena). Välillä naureskelimme yhdessä lääkkeen vaikutuksille ja olimme helpottuneita siitä, että toimenpide oli ohi. Jossain vaiheessa kivut kuitenkin yltyivät erityisesti vasemman munasarjan kohdalla. Puolisoni sai Panadolia ja tulehduskipulääkettä suun kautta, mutta ne eivät tehonneet. Lopulta kipu oli niin voimakasta, että puolisoni oksensi ja alkoi muuttua kasvoiltaan harmaaksi. Siinä vaiheessa hoitaja antoi ketorinia suoneen ja kipu alkoi nopeasti hellittää. Hoitajista täytyy sanoa sen verran, että he olivat aivan ihania, ymmärtäväisiä ja ammattitaitoisia ❤ Kolme tai neljä tuntia punktion jälkeen kipu oli jo sen verran hellittänyt, että pääsimme lähtemään kotia kohti. Oli niin rankka päivä, että suuntasimme suoraan Heseen 🙂 Seuraavana päivänä kipua oli jonkin verran, mutta Panadol riitti sen taltuttamiseen.

Eilen olimme sitten alkion istutuksessa. Se oli erittäin yksinkertainen toimenpide, eikä siinä ollut muuta muistettavaa kuin se, että virtsarakon täytyi olla täynnä. Seuraavan kahden viikon ajan puolisoni käyttää kahdesti päivässä Lugesteron-lääkitystä, joka edesauttaa alkion kiinnittymistä. Täytyy toivoa parasta!

Olen ollut tämän viikon aikana yhtä onnellinen ja innostunut kuin olin silloin joskus ensimmäisen inseminaation aikaan 🙂 Vaikka IVF-hoidollakaan raskaaksi tuleminen ei ole täysin varmaa, tuntuu kuitenkin siltä, että asiat etenevät.

Kategoria(t): Klinikalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Munasolupunktio ja alkion siirto

 1. anonymous sanoo:

  Toivottavasti kohta saadaan lukea ilouutisia! 🙂

 2. an sanoo:

  Mäkin täällä jänskään teidän puolesta, että miten kävi 🙂 Toivottavasti hyvin 🙂

  Me odotellaan neljättä inseminaatiota, joka toivottavasti tapahtuu ensi viikolla.

 3. henttu sanoo:

  Moikka,
  Olen lueskellut tätä teidän blogia koska olen itse aloittamassa n. viikon sisällä pistelyt 😦 olimme menossa insemnaatiohoitoon, mutta kun kävin ssg:ssä huomattiin että minulla oli molemmat munanjohtimet tukossa 😦 eli siirryimme suoraan IVF:n. Kävimme klinikalla maanantaina ja sain paljon reseptejä ja ohjeita mukaan 🙂 sielä sanottiin myös että minulle kirjoitetaan 3pv sairaslomaa keräyksen jälkeen, saitteko te sairaslomaa? Sitten minulle sanoi työnantaja että siltä sairaslomalta ei saa kuitenkaan palkkaa :O osaatteko auttaa, eli onko se palkatonta saikkua?
  Onnea teille kovasti onnistumisesta 🙂 toivon kovasti että meilläkin nappaa ekalla kerralla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s