9. raskausviikko: Raskaudesta kertominen

Yhdeksäs raskausviikko on nyt meneillään, eli vielä muutamia viikkoja täytyy odotella ennen kuin päästään keskenmenojen riskiviikkojen ohi. Tavallisestihan pariskunnat kertovat raskaudestaan läheisille vasta 12. raskausviikon jälkeen tai siinä vaiheessa, kun raskaus alkaa näkyä juuri tuon keskenmenoriskin vuoksi. Mekin aioimme kertoa tuttavillemme raskaudesta vasta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta toisin on käynyt. Koska olen kertonut monille lapsettomuushoidoistamme, ihmiset myös kyselevät aina minut tavatessaan, minkälaisessa vaiheessa hoidot ovat. Olen tullut siihen tulokseen, että hölmöä olisi siinä tilanteessa valehdellakaan. Raskaudesta on tässä vaiheessa kerrottu kaikille niille, jotka ovat hoksanneet asiasta kysyä. Ikäväähän se on siinä vaiheessa, jos sitten kuitenkin tulee keskenmeno… Mutta toisaalta olen kyllä vähän sitä mieltä, että keskenmenostakin pitäisi voida puhua. Ihmisten pitäisi ylipäätään puhua enemmän ja avoimemmin myös vaikeista asioista, eikä aina yrittää pärjätä yksin.

Lähimmille ihmisille kerroimme tietysti jo heti, kun saimme tietää testin tuloksen 😀

Tällä viikolla kävimme ensimmäistä kertaa neuvolassa. Neuvolakäynti kesti suunnilleen tunnin ja siellä käytiin läpi paljon ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä asioita. Puolisoltani mitattiin lisäksi verenpaine ja hemoglobiini. Saimme mukaamme paljon luettavaa raskausaikaan liittyen, mutta aika monet asiat ovat jo tuttuja muista lukemistamme oppaista. Vilkaisin jossain vaiheessa vähän vauva-lehtiäkin, mutta tulin niistä jutuista vuorotellen huvittuneeksi ja vihaiseksi. Huvittuneeksi sen vuoksi, että itsestään selviä asioita selitetään niin vaikeasti ja vihaiseksi sen vuoksi, että helpoista asioista tehdään niin vaikeita. Eräässäkin jutussa nainen kertoi menneensä yöllä synnytyksen alkaessa olohuoneeseen odottamaan supistusten kovenemista, koska ei halunnut herättää miestään. Mitä ihmettä? 😀

Neuvolan työntekijä oli oikein mukava. Puolisoni kertoi hänelle minusta jo siinä vaiheessa kun varasi aikaa käynnille. Neuvolan työntekijä kun oli kysynyt, pääseekö lapsen isäkin mukaan. Kun puolisoni kertoi, että mukaan onkin tulossa lapsen toinen äiti, neuvolan työntekijä suhtautui asiaan heti todella luontevasti. Neuvolakäynnillä hypättiin lomakkeista tietysti yli sellaiset kohdat, joissa kyseltiin isän perinnöllisiä sairauksia, mutta esimerkiksi vanhempien tupakointiin ja alkoholin käyttöön liittyvät asiat kyseltiin myös minulta. Tuntui siltä, että meidät molemmat otettiin huomioon.

Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: 9. raskausviikko: Raskaudesta kertominen

  1. Linda sanoo:

    Kiva että neuvolassa ollaan suhtauduttu positiivisesti ja ollaan otettu myös sinut huomioon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s