Paljonko inseminaatio lapsettomuusklinikalla maksaa?

Kävimme viisi päivää sitten munatorvien aukiolotutkimuksessa, joka oli hieman kivulias, mutta kuitenkin nopea toimenpide. Kaikki oli kunnossa, eli hedelmöittymisessä ei pitäisi niiltä osin olla mitään ongelmaa.  Tällä hetkellä odottelemme puolisoni follikkeleiden koon kasvamista. Viisi päivää sitten suurin follikkeli oli noin 8-9 mm kokoinen ja eilen suurin follikkeli oli halkaisijaltaan 11,7 mm. Huomenna on seuraavan ultran vuoro ja taas mitataan follikkeleiden kokoja. Olisi hyvä, että suurin kasvaisi noin 18-20 mm kokoiseksi ennen kuin inseminaatio voidaan toteuttaa.

Tässä follikkeleiden kasvamista odotellessa voin kertoa hieman lapsettomuusklinikalla tehdyn inseminaation kustannuksista. Tähän mennessä kustannuksia on tullut seuraavasti:

 • Ensi käynti klinikalla 94€
 • Psykologin vastaanottokäynti 120€
 • Sperma 820€
 • Munatorvien aukiolotutkimus 181€
 • Lääkkeet 271€
 • Ultraäänitutkimukset (2 kpl) 170€
 • Matkakulut 150€

Yhteensä kuluja on siis kertynyt tähän mennessä 1806 euroa.  Kyllähän se summa vaikuttaa aika suurelta. Todellisuudessa olemme saaneet säästettyä matkakustannuksissa hieman käymällä ultraääni-tutkimuksissa omalla kotipaikkakunnallamme. Vinkkinä lapsettomuushoitoja suunnitteleville todettakoon, että siinä vaiheessa kun munasolua kypsytetään, kannattaa varautua käymään ultrassa useamman kerran viikossa. Työvuorojen jms. järjestämisen kannalta jatkuva ultrassa ravaaminen voi olla hieman hankalaa.

Kategoria(t): Klinikalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Paljonko inseminaatio lapsettomuusklinikalla maksaa?

 1. Sippe sanoo:

  mui!

  mitä klinikkaa käytätte? miten tuo sperma voi olla nuin kallis? onko siihen laskettu siis itse inssi sisältyen?

  • lintukotolainen sanoo:

   Me käymme AVA-klinikalla. Sperma on klinikalla kalliimpaa kuin esim. Väestöliiton klinikalla, jossa luovutetut siittiöt ovat hinnaston mukaan 400 € + siittiöiden käsittely ja itse toimenpide 216 €. En kuitenkaan tiedä, minkälaiset jonot Väestöliitolla on. Hoitavatko he edes naispareja? Yksityisistä klinikoista esim. Fertinovalla luovutetut siittiöt maksavat 1 500- 2 000 € ja siihen tulevat päälle vielä siittiöiden käsittely ja toimenpidemaksut 259,50 €. Meillä sperman hinnan (820 €) päälle tulevat vielä inseminaation toimenpidemaksut ja siittiöiden käsittely yms. n. 300-369 €. Silti hinta on alhaisempi kuin Fertinovalla.

   Käytännössä valitsimme AVA-klinikan sen sijainnin vuoksi. Jos asuu Helsingissä, on enemmän valinnanvaraa. Muualla Suomessa vaihtoehtoja on vähemmän. Meidän tapauksessamme niitä taisi olla vain yksi 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s