12. raskausviikko: Aika matelee

Työn ja opintojen suhteen aika kuluu aivan liian nopeasti, mutta raskausaika sen sijaan matelee. Pari viikkoa sitten kävimme ensimmäisellä lääkärikäynnillä, mutta siellä ei vielä ultrattu. Lääkäri yritti etsiä jollakin laitteella (ilmeisesti sitä kutsutaan doppleriksi) Möllin sydänääniä, mutta hän eleli niin hissukseen, ettei mitään kuulunut. Vaikka olenkin vakuuttunut siitä, että kaikki on ihan hyvin, odotan kyllä jo ensi torstain ultraa. Silloin pääsemme ensimmäistä kertaa näkemään ihan omin silmin, ettei Mölli ole pelkkä haavekuva vaan aivan oikea ihmisen alku. Tällä hetkellä Mölli on vielä vähän mystinen maha-asukas.

Tässä odotellessani olen ottanut vähän selvää Kela:n tuista. Yllätyin positiivisesti kun huomasin, että nykyään myös minulla on oikeus 1-18 arkipäivän isyysvapaaseen. Siihen riittää se, että on rekisteröidyssä parisuhteessa lapsen biologisen vanhemman kanssa. Ei sillä vapaalla ole kyllä minulle tosiasiassa kauhean suurta merkitystä, sillä vauva syntyy kesäkuussa. Olen tällä hetkellä päätoiminen opiskelija, joten olen kesän kesälomalla. En aio hakea kesätöihin, sillä minusta on tärkeämpää olla vauvan ensimmäiset kuukaudet kotona. Vaikka opiskelun ja vanhemmuuden yhteensovittaminen on taloudelliselta kannalta hieman hankalaa, on siinä kuitenkin juuri tuo joustamisen mahdollisuuden mukanaan tuoma etu. Jos saan jostakin raavittua kesällä muutaman opintopisteen, voin hakea kesäksi opintotukea, mikä vähän helpottaa tuossa taloudellisessa puolessa. Ja ainahan sitä voi pihallaan kasvattaa salaatit, yrtit ja muut ekstrat leivän päälle 🙂

Kotona oleminen on minulle tärkeää käytännön syistä. Olen kuullut, että myös synnyttämätön nainen voi kokeilla imettämistä. Kaikilta maitoa ei ala tulla, mutta on se kuitenkin yrittämisen arvoinen asia. Tuosta asiasta saa paremmin tietoa täältä:

http://www.seta.fi/rainbow/lapset.htm#imetys

Kuulisin mielelläni myös lukijoiden mietteitä tai kokemuksia imetykseen liittyen 🙂

Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s